Slave Box 2 vezetékezése

Intro Slave Box 2 vezetékezése

A ház tulajdonosa a távirányítókat elvesztette / tönkrementek az évek alatt amik még telepítéskor kerültek a helyszínre. Jelenleg ezeket a régi távirányítókat már nem lehet kapni a boltokban ezért két lehetséges megoldás jöhetett szóba. Vásároljon egy új kapunyitót ami meglehetősen drága lenne, vagy találjunk egy megoldást, hogy lehetne új vezérlőket használni. Nyilvánvalóan a második opciót választotta.  Ezzel meg is érkeztünk a mai bejegyzésünkhöz ami a Slave Box 2 vezetékezése külső rádiós vevőegység bekötése egy Exitec kapunyitóra.

Felmérés

Amikor kinyitottuk a vezérlő egység dobozát világossá vált, hogy nincs egyértelmű csatlakozási pont amire rá tudnánk kötni. Slave Box 2 -nek szüksége van áramra és van neki két darab NO/NC csatlakozása. Ezeket felhasználva és kombinálva kellett megoldanunk az ügyfél problémáját. Természetesen mindig amikor ismeretlen terepre érkezünk óvatosan mérünk és fotókat készítünk a kiinduló állapotról és jegyzetelünk.

Megoldás Slave Box 2 vezetékezése

Az első vizsgálat után megpróbáltuk online begyűjteni a szükséges információkat de nem jártunk sikerrel. Több órányi sikertelen keresgélés után úgy döntöttünk, hogy telefonon megkérdezünk pár ezzel foglalkozó szakembert. Ez úton is szeretnénk megköszönni nekik a segítségüket! Nagyon kedves volt tőlük, hogy megosztották tudásukat és tapasztalatukat egy vadidegennel. Ezen tudás birtokában már nem volt más hátra minthogy visszatérjünk a helyszínre és bekössük a vezérlőt.
 
Tehát a megoldás a következő:
 
  • az összes létező hurkot ami jelenleg a vezérlőn van meg kell tartani különben a kapu nem működik
  • az infra csatlakozó helyéről tudunk áramot vinni a rádiós panel-nek
  • a kapu föld pontjáról el tudjuk vinni a vezérlő jelet a Slave Box 2 relé lábára ami így már tudja „küldeni” a jelet a fő panelbe. Erre használható az NO NC csatlakozások, értelem szerűen az NC pontot vittük el a panelre
  • használj megfelelő méretű vezetéket mert a csatlakozási pontokat nem vastag vezetékekre találták ki.
 

Külső Hivatkozások: